Nyheter

Någon har gått igenom rabatten och in på uteplatsen i BV på 79:an och stulit en hängstol. Den var fastskruvad med en karbinhake så det tar en stund att få loss.

Det är tråkigt att vi drabbas av detta. Om alla hjälps åt att hålla koll på folk som rör sig på gården så minskar risken. Det brukar vara bra att heja - då vet personen att den är iakttagen och hejar de inte tillbaks är det ju konstigt i sig. Lite mer grannsamverkan mot brott - meddela nån granne när ni är borta, avbeställ tidningar, eftersänd posten mm.

Stockholms Stad har nu meddelat vad den nya tomträttsavgälden kommer att bli för nästkommande 10-årsperiod. Avgiften höjs med 126% från nuvarande 1 430 000 kr/år till 3 230 000 kr/år för vår förening. Höjningen sker etappvis med start 1 december 2025 och slår igenom fullt ut till 2030. Första året höjs tomträttsavgälden med 40%, år 2 med 55%, år 3 med 70%, år 4 med 85% och från år 5-10 är höjningen 100%, d v s den nya avgälden är 3 230 000 kr/år.   

Detta innebär att månadsavgifterna måste höjas med i snitt 1144 kr/mån per lägenhet när avgiften slagit igenom helt. Detta är alltså ett genomsnitt och beror på andelstalet för varje lägenhet. Vår grannförening fick samma höjning. Ingen bostadsrättsförening har ännu vunnit ett tvistemål mot Stockholms Stad, varför vi inte kommer att driva en process kring detta. 

 

 

Behöver du komma i kontakt med styrelsen - maila oss på  eller kontakta respektive styrelseledamot med ansvar för det område du behöver hjälp med (se under rubriken Kontakt/Styrelsen).

Expeditionen öppnar tisdagen den 13 augusti 18.30-19.00.

Trevlig sommar!

Då Städpoolen missade städningen i maj beslöt vi att de istället får göra detta under semestern när det drabbar så få som möjligt. 

Inga fordon eller däck i garaget den dagen från 07.30-15.30. 

En medlem uppmärksammade ett försök till stöld av lådcykeln på innergården natten mot onsdagen men lyckades skrämma bort tjuvarna.

Det var två män med bultsax gick runt på gården vid 1- tiden och letade efter något att ta med sig, och siktade in sig på lådcykeln. Håll ögonen öppna då de kanske att de kommer tillbaka nu när de vet att det står en lådcykel här på gården.