Nyheter

148 lysrör tända dygnet runt

Med lite klister från en tejpbit kan man åstadkomma mycket. I vårt garage har det fått de 148 lysrören att stå på dygnet runt, troligen hela sommaren.

Ljusautomatiken är inställd så att ljuset är på ett par timmar på morgonen och ett par timmar på eftermiddagen när medlemmar åker till och kommer hem från jobbet. Dessemellan tänds lysrören när garageporten öppnas och när man trycker på en ljusknapp, och är tända 5-6 minuter.

Strax före midsommar slutade ljusautomatiken fungera under några dagar efter en reparation av porten. Men det fixades av UNA Portar strax efter midsommar.

Därefter har några medlemmar uppmärksammat att lyset alltid stod på, men det är först nu vi hittat orsaken. Ljusknappen nedanför spiraltrappan hade hängt sig och stod ständigt i på-läge.

Som synes är ljusknappen svårt anfrätt av rester från klistret av tejpbitar som använts för att få lysrören att stå på under längre tid. En del av klistret tycks ha klibbats in i ljusknappen.

Meningen var säkerligen inte att det skulle leda till att lyset stod på dygnet runt, men det blev resultatet. Men följden att föreningen får skicka några onödiga tusenlappar till Fortum och Telge Energi.