Köpa Bostad
Bostadsrätter till salu i föreningen hittar du på Hemnet. Lägenheter i föreningen har adress Tegelviksgatan 71 – 79 och Tengdahlsgatan 40 – 44.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Sjöstaden ligger i Norra Hammarbyhamnen på Södermalm. Föreningen består av 131 lägenheter.
Mycket har hänt sedan vattnet släpptes på i kanalen 1925. Hammarby Sjö är 4,7 meter lägre än tidigare och stora delar av dagens bebyggelse ligger på utfylld sjöbotten.

Norra Hammarbyhamnen är nu bebyggt, utmed kajen fram till Danvikstullsbron, med framförallt bostadshus, men även med några kontorsfastigheter. Kvar från den gamla tiden är Barnängens herrgård och den Hovingska malmgården.

Området är lugnt med nära promenadavstånd till söders puls med stort serviceutbud och närhet till många restauranger, caféer, barer, apotek och butiker. Här finns bra bussförbindelser till bl.a. Slussen, Skanstull, Södra station och vidare till Norrtull. Omgivningarna bjuder in till fina promenader längs Danvikskanalen och Barnängsbryggan, där man med färjan över kanalen tar sig till Hammarby sjöstad. Därifrån är det inte långt till långt till Naturen och Nackareservatet. 

 

Styrelsen beviljar dig medlemskap
En grundprincip för alla ekonomiska föreningar är att de ska vara öppna. Den som vill bli medlem får inte stängas ute. I en bostadsrättsförening är denna princip inte riktigt lika uttalad.

Styrelsen, som beviljar medlemskapet i bostadsrättsföreningen, prövar om köparen uppfyller de krav som finns i lag och stadgar. Exempelvis ska en medlem kunna fullgöra sina ekonomiska förpliktelser gentemot föreningen. Styrelsen får däremot inte vägra någon medlemskap med hänvisning till att han eller hon inte är svensk medborgare, kommer från ett visst land eller saknar förmögenhet. Det är dock tillåtet att vägra juridiska personer medlemskap i en bostadsrättsförening. Villkoret för att ditt köp av bostadsrätten ska bli giltigt är att du blivit antagen som medlem.

Styrelsen är skyldig att snarast, normalt inom en månad från ansökan, avgöra frågan och ge dig ett besked. Om styrelsen vägrar dig medlemskap blir överlåtelsen ogiltig och säljaren kvarstår som bostadsrättshavare. Du kan ansöka om prövning i hyresnämnden och hyresnämndens beslut kan överklagas.